Schets Opdracht

Het unieke van een handgetekende uiting: er bestaat gewoonweg geen tweede van. Of het nu je persoonlijke of marketing vraag is: maak je wensen kenbaar, dan ga ik aan de slag.

Je rug op!

Een hechte vriendinnengroep wandelt al jaren met z’n zessen. Zo houden ze elkaar in ups en downs op de been. Tijd voor elk een jas met opdruk op de rug. Het jaarlijkse wandelweekend op Terschelling kreeg een prominente rol in de vertaling van het levensmotto naar hun logo-schets.

Geboortehuis

Woning aan het Naauw te Leewarden. Om deze tekening – van het geboortehuis van een jarige – te kunnen maken, deed ik eerst online brononderzoek. 

Verhuizing

De dochter des huizes reageerde verbaasd toen ze de tekening zag. Hoe dat kon? Vrienden van haar ouders vroegen me de tekening te vervaardigen als cadeau bij verhuizing, herinnering aan de voormalige woonstek. 

Vogelvlucht

Ter oriëntatie is deze vogelvluchttekening van dit groene woondomein is op borden bij de entrees geplaatst.

Er zijn gebeurtenissen die vragen om een beeld: Afscheid van een plek. Een mijlpaal. Je verhuizing. Een presentatie. Een schets/schetsen om dat moment te vangen biedt uitkomst: ik help je daar graag mee.

Allereerst bespreken we je wensen. In bepaalde gevallen kan bijvoorbeeld eigen fotomateriaal heel praktisch zijn, tijd schelen. Ik ga aan de slag en maak een opzet, wellicht al een try-out, en die leg ik je voor ter reactie. Je opmerkingen neem ik mee in de ‘definitieve’ schets; immers is die pas definitief als jij akkoord hebt gegeven op de voorlopige versie. Als laatste stap werk ik de schets naar nadere wensen af, en lever ik het resultaat af. 

Twee van de getoonde voorbeelden:

Die tekening van het huis waar je opgroeide.. je wilt die herinnering vereeuwigen. Ik maak gebruik van materiaal dat je hebt en verricht desgewenst archiefonderzoek. Maar ook een ’interview’ kan helpen om mij helderheid te geven van je herinnering, en wat je verwacht te gaan zien.

Jullie verhuizen. Wat is het leuk om een beeld van het nieuwe huis rond te sturen. Of juist het oude huis te vereeuwigen. Of een combinatie van beiden. Naar gelang jullie wensen kan ik deze opdracht geheel ‘op afstand doen’ of ik kom langs.

En er zijn natuurlijk hier ook weer allerlei vormen mogelijk: jouw wens staat centraal, ik vertaal die naar maatwerk.

Illustratie boek

Unilin – een bedrijf dat prefab dakelementen vervaardigt – vroeg me een inspiratieboek voor architecten te illustreren. Door mijn vakmatige verwantschap kon ik hen tevens adviseren bij de opzet van het boek. Als je op de afbeelding klikt, kun je het boek inkijken.

Ingewikkeld

Schetsopdracht voor een wikkel ten behoeve van de verpakking van een nieuw, agricultureel product. 

Boerderij cadeau

Een bevriend stel droeg de boerderij over aan zoon en schoondochter. Ik maakte dit schilderij van deze oude hoeve op de rand van het Westland als persoonlijk cadeau van ons.

De Veerplaats

Prijswinnend: Concept voor een compacte woonbuurt aan de Oude Rijn, Leiden.  Schets eerste ronde selectie.