Friesland

Na een afwezigheid van bijna 30 jaar ben ik teruggekeerd naar het Heitelân. Een fijne woon- en leefomgeving, met een mooie afwisseling van open landschap, dorpen en steden. In mijn tekeningen heb ik ontdekt dat de mix van bebouwd en onbebouwd een terugkerend element is: ik schets nooit sec een open, ruraal landschap. Op hun beurt dragen stadsgezichten bijna altijd een element van groen of water in zich.

Rondom Tjeukemeer

Sinds een jaar wonen we buitenaf, met achter ons huis het grootste meer van Friesland: lekker zeilen lonkt! Maar de prachtige overdrijvende luchten, de zonsop- en ondergang die onze woning omarmen, zijn minstens zo inspirerend en ontspannend! 

Heerenveen

Mijn geboorteplaats. Ik heb altijd een interesse in haar ontstaans- en bouwgeschiedenis gehad. Met enige regelmaat heb ik tekeningen, meest met behulp van oostindisch inkt, gemaakt. Verdwenen iconen als de Watertoren en de Kruiskerk, maar ook ‘stadsgezichten’ vormen terugkerende onderwerpen.

Oeral thûs!

Ik trek mijn geboorteprovincie in. Door te schetsen kijk je ànders, en ontdék ik Friesland opnieuw.

(op de achtergrond: tekening van de brug bij Vierhuis, gelegen aan het Tjeukemeer, 1977. Bijzonder om 45 jaar later nabij dit meer te mogen wonen)