Architectuur

In schetsen ligt de oorsprong van de projecten die ik als architect ontwerp. Analyserend en intuïtief. Verkennend en oplossend. Conceptmatig en gedetailleerd. Hieronder een indruk van een beperkte projectselectie.

Van stoel tot stad-huis

Al schetsend creëerde ik de winnende visie voor de nieuwbouw van het duurzame Gemeentehuis van Midden-Delfland (ZH). Een gebiedseigen gebouw, geïnspireerd op het alom aanwezige slagenlandschap en haar karakteristieke, rietgedekte boerderijen. Ik ontwierp dit gebouw ‘van stoel tot stad’.

Gemeentehuis: gast-vrij en gas-loos (2012),
Geworteld Wonen, Rijswijk

Wonen & tuinieren

Samen-wonen op een klein landgoed, midden in de Randstad. Als Inbo initieerden we een (moestuin)groen woonbuurtje, waar men samen-woont. Mijn steeds verdere evoluerende schetsen vormden handvat om geïnteresseerden, omwonenden en betrokken gemeente onze de planvorming over te dragen. Al schetsend, en in gesprek met toekomstige bewoners, vertaalde ik – als ‘huisarts’ – persoonlijke woonwensen naar unieke woningontwerpen.

Al schetsend

Een greep uit mijn projectschetsen.  Van een stedenbouwkundig plan tot een wandeling over een landgoed. Van een opengewerkt schoolgebouw tot een interieurperspectief. Van de renovatie van een ziekenhuis tot de transformatie van een muziekschool. Van een inkijkje in een fort tot een uitzichtpunt. Ik schets van stoel tot stad.

De getoonde projecten en de daarvoor door mij vervaardigde schetsen zijn tot stand gekomen tijdens mijn dienstverband bij INBO (2004-2023). Ik ben INBO zeer erkentelijk voor het mogen tonen van dit materiaal, evenals het gebruik de foto's.
Credits fotografie: Auke van der Weide (Gemeentehuis Midden-Delfland) en Rufus de Vries (Geworteld Wonen).