Rond het Tjeukemeer

Waterpoort tot Friesland: Het Tjeukemeer is het grootste, maar tegelijkertijd ook het minst toeristische meer van onze watersportprovincie. Èn ze vormt 'onze achtertuin'. Rond het meer ligt een reeks lintdorpjes en buurtschappen, ontstaan vanuit de vervening. Als onze tegenwoordige woonplek vormen meer en omgeving heel voor de hand liggende inspiratie in mijn tekeningen.

Dorpsgezichten

Delfstrahuizen, Echtenerbrug, Echten, Oosterzee-Gietersebrug, Oosterzee-Buren, Follega, Sint Nicolaasga, Rohel en Vierhuis. Lintdorpen met een rijk verleden. Vaak niet meer tastbaar, maar wel voelbaar.

Iconen

Een Rijksmonumentaal gemaal, Kerkjes, Boerderijen die op ansichtkaarten een groet uit  Friesland overbrengen. Ontdek ze!

Klik door op de afbeelding, en je vindt een serie pentekeningen die een vijftal iconen aan de rand van het Tjeukemeer toont: Bakens aan het meer

Panorama's

Het Tjeukemeer biedt ruime, breeduitgemeten vista’s. Weiden, boerderijen en lintbebouwing omgorden het meer. Vanaf de omlopende dijk heb je prachtige panorama’s over meer én weiden.