Schets Cursus

Schetsen is meer dan een heerlijk tijdverdrijf. Wil je dat ook? Graag deel ik mijn enthousiasme, tips en trics met je, en help je jouw schetsvaardigheid te ontdekken.

Schaapweimolen-schlderen-2016

Op locatie

Stad en land. Overal kun je schetsen. Waar zou je aan de slag willen? 

Verbouw schuur tot atelier met circulaire principes

In atelier

Met uitzicht over weilanden richting het grootste meer van Friesland.  

Schetscursus concept-still2

Online

Corona, stijgende brandstofprijzen of gewoonweg tijdslimiet: we kunnen ook online aan de slag. 

zeeland-havenveersemeer

Water-verven

Uniek. Het beste van twee werelden in Friesland: schetsen en zeilen. Monster aan! 

“Al doende leert men”, zo luidt het bekende gezegde. Dat geldt zéker ook voor schetsen. Schetsen levert echter meer op dan de vaardigheid alleen: het helpt je bij het ordenen van je gedachten en het verkennen van ideeën. Door te schetsen ben je in staat woorden te vertalen naar beeld, wat helpt in je communicatie. Schetsen zijn persoonlijk: een handtekening die uniek is. Schetsen verbindt: stelt je in staat met elkaar in gesprek te gaan en samen latente kansen te ontdekken. Bovenal stimuleert schetsen de hoofd-hand coördinatie, een heel gezonde (hersen)activiteit; zeker in de tijd waarin automatisering onze handelingen tot veelal onpersoonlijke producten heeft gedevalueerd.. 

Schetsen is een ontdekkingstocht die start met een eerste schets. Een proces van proberen, evalueren, aanpassen en opnieuw aan de slag volgt. Meters maken is het advies. Dus ook dóórgaan als het mis lijkt te gaan. Schetstechnieken uitproberen qua onderwerp, standpunt, materiaal, werkvolgorde en afwerking. Werken aan het ontdekken van je persoonlijke stijl. Ga die uitdaging aan!

Maar hoe maak je een start? Dat hangt allereerst af van je ambities en interesses en waar je je prettig bij voelt. Wat wíl je leren? Een techniek, een onderwerp? Of laat je je verrassen? Maar ook: over welke vaardigheden beschik je al?

En hoe wil je aan de slag? Alleen of in een groep(je)? Een workshop als kennismaking of een reeks lessen? Op straat in bijvoorbeeld een toeristisch Elfstedenstadje? Of toch liever eerst maar beschut in het atelier of thuis? Op het water, onder zeil?. Of toch maar online? 

Geef me aan wat je zou willen leren. Ik kijk dan wat ik voor je kan betekenen. In overleg komen we samen tot een aanpak/voorstel. Wanneer je daar op ingaat, gaan we aan de slag! 

Je bent dichtbij het ontdekken van je schetsvaardigheid: klik op de button hieronder en neem contact met me op.