Schets Hulp

Je hebt ideeën en wilt die overbrengen aan je partner, zakenrelatie, omwonenden of wellicht de gemeente. Maar woorden alleen zeggen niet genoeg. Maak het concreet: ik help je daarmee. Hierbij komt mijn creatieve verbeeldingskracht en mijn ruime ervaring als architect van pas om jouw plannen een stap verder te brengen. Hieronder een paar voorbeelden en mijn Aanpak.

Conceptschetsen voor een circulaire mantelzorgwoning

Planinitiatief

Familie G wil een mantelzorgwoning bij haar boerderij realiseren. Oude hokken maken plaats voor een duurzaam, circulair ‘paviljoen’. Doel van de tekening was om het gesprek hierover met de gemeente aan te kunnen gaan.

Woonwensen

Een familie wil haar onlangs gekochte jaren ’70 bungalow verduurzamen én de inrichting aanpakken. Aan de keukentafel heb ik met hen geschetst aan de vertaling van hun woonwensen. Aan de hand van het resultaat gaan ze een vervolgstap zetten.

In gesprek

Opdrachtgever koestert de wens een serre te realiseren op een landgoed. Aan de hand van de concrete schets is hij met de eigenaar in gesprek  gegaan, waar het bij eerdere gelegenheden in woorden bleef steken. 

Presenteren

Na een succesvolle pilot met tiny houses wil een woningcorporatie op naastgelegen perceel nog meer van dit soort woningen realiseren. Het ontwerp lag er al; ik maakte  schetsen om het plan te kunnen presenteren aan B en W.

Aanpak

Brainstormsessie. Allereerst bespreken we jullie ideeën en wensen aan tafel. Ik zal doorvragen om de benodigde informatie compleet te krijgen om voor mezelf een idee te vormen van de meest praktische vorm van verbeelding. Vanuit mijn beroepsmatige ervaring als architect kan ik snel in verschillende oplossingsrichtingen  meedenken: bijkans leidt dit tot nieuwe inzichten en onverwachte kansen.  Tijdens deze brainstormsessie  ga ik al tekenen: ik vertaal jullie woorden naar krabbels, schetsen  en aantekeningen, waar jullie op reageren, in corrigeren en op aanvullen. Zo werken we door, totdat we ‘eruit’ zijn: de gemaakte schetsen scan ik naderhand in en stuur ik toe: ze vormen het beeldende verslag van onze sessie.

Aan het eind van de brainstormsessie bespreken we mogelijke vervolgstappen: welke schets(en) sluit het beste aan? Wat is een logische volgende stap in het proces, en wat kan ik hierin voor jullie betekenen? Ik zal de mogelijkheden van Uitwerking en tijdsbeslag aangeven. Ik adviseer: de keuze is aan jullie. 

Uitwerking. Naar gelang jullie wensen volgt een uitwerking. Tussentijds stemmen we naar behoefte af en volgt een goedkeuringsmoment. Vervolgens rond ik de stap af en ontvang je het resultaat. De vorm (origineel, digitaal, geprint/gedrukt, formaat, kleur, etc) ook weer naar gelang persoonlijke wensen. 

Voor de Brainstormsessie zelf hanteer ik een basistarief. De uitwerking is maatwerk: hiervan geef ik aan de hand van jullie wensen de kosten van op.

De stappen in het kort:

  • Afspraak maken, vooraf even telefonisch contact
  • Brainstormsessie
  • Uitwerking
  • Goedkeuringsmoment
  • Afronding & resultaat